Over Thomas

Mijn naam is Thomas Rovers. Van jongs af aan heb ik al affiniteit met verhaal en film. Tijdens mijn opleiding geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen is dit verder gevoed en ontwikkeld tot een passie. De verhalen uit het verleden waren zo’n ontzettende bron van inspiratie voor mij dat ik ben begonnen met het schrijven van scenario’s. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik als mijn master thesis een historisch onderbouwd filmscenario heb geschreven dat zich afspeelt tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Na mijn afstuderen ben ik twee jaar op reis geweest en ben ik blijven schrijven. Terug in Nederland heb ik de korte film Daor klept de klokke weer geschreven en geregisseerd. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hendrik Hoogeveen uit 1959 en vertelt hoe de regio Stellingwerf aan het eind van de middeleeuwen haar vrijheid verliest. De film is begin 2019 in première gegaan tijdens het ELBT in Slieker Film te Leeuwarden.

Aan de Open Studio in Amsterdam heb ik mij kunnen focussen op de meer praktische kant van het filmvak in zowel het filmen en opnemen van geluid als de montage en de verdere nabewerking. Deze ervaring tezamen met mijn passie voor verhaal heeft er toe geleid dat ik eind 2018 officieel mijn eigen bedrijf in het leven heb geroepen, Story Driven.

Het is mijn mening dat elke vorm van film niet alleen een verzameling van beelden moet zijn, maar dat het ook een verhaal moet overbrengen. Van korte productvideo’s tot bedrijfsfilms en documentaires. Een verhaal is belangrijk, want hoewel mooie beelden de aandacht trekken, houdt een goed verhaal die aandacht vast. Dat is waar Story Driven voor staat.

Regiseren Thomas Rovers daor klept de klokke weer